ŽENSKI RAZGOVORI

Pozorišna predstava ‚‚Ženski razgovori`` je komedija, prema originalnom tekstu nezaboravnog Duška Radovića. Tekst koji je nastao polovinom prošloga veka dokazuje svoju aktuelnost i u naše vreme.
U inovativnoj režiji-koreografiji prof. Margarete Taboroši, Olja Lopušanski na tragikomičan нačin, koristeći persiflažu, tumači lik Cvete, po zanimanju psihologa. Iz ugla savremene TikTok influenserke, Cveta postaje ekspert za bračne odnose. Posmatrajući muški svet iz ženske perspektive, ona kroz humor i gorčinu analizira našu svakodnevnicu. Apsurd ove ‚‚ekspertize`` nastaje kada, bez obzira na svoje znanje i iskustvo, postaje i sama žrtva muško-ženskih odnosa. Naposletku pronalazi rešenje, optimizam prеvladava jer, po rečima Duška Radovića, ‚‚sve se u životu vrti``! Ironična i duhovita predstava u kojoj će se svako pronaći. Autor teksta: Dušan Radović Igra: Olja Lopušanski (Cveta) Režija: Margareta Taboroši Muzika: Erne Кiralj, kompozitor: ``Toccatta Pentatonnica`` Кlavirsko izvođenje: Srboslava Vuksan (RTV snimak) Specijalni gost: Tihomir Stanić (Jovica – glas, snimak)

Rekli su o predstavi…

V.M.
dramski umetnik
5/5

Sjajna predstava!

A.T.
doktor tehnika glasa
5/5

Baš ste me do suza nasmejali. Hvala.

P.S.
kompozitor
5/5

Savršena gluma, bravo Olja, bravo Tihomire! Savršena režija, Bravo Margareta!

ODLOMCI IZ PREDSTAVE

Prvo pravilo – ljubav je ljubav, a brak je brak!To su dve stvari i to ne ide zajedno…Isključeno!

A brak nije šala i brak, po pravilu, dugo traje…ceo život….

Ali samo dok smo mlade i pre udaje!

Velike ljubavi, u principu, nikada ne treba završavati brakom!
To je poznata stvar!

lepo je na moru, ali je isto tako lepo i na planinama.Lepo je na Bledu, ali je lepo i u Ohridu.Treba uvek imati nekoliko lepih kombinacija.

RASPORED IGRANJA